Ik ben Pieter Brinks.
Ik ben nu 32 jaar oud. Woon al 7 jaar samen met mijn vriendin Regien Slotema in Den Bosch
Na het behalen van ing-diploma ben ik aan het werk gegaan bij Spekan engineering in Enschede als machineconstructeur. Nu, bijna 8 jaar later, ben ik al weer 7 jaar werksaam voor de vestiging Venlo en het bedrijf heet nu Spekan Innotiv B.V. De klant waarvoor ik op dit momet werk is Philips Medical Systems in Best. Daar werk ikaan MRI-scanners. Tot zo ver de reclame

Mijn hobbys zijn: Motor rijden en sleutelen, reizen, fotograferen, wandelen en klimmen. Bij het klimmen heb ik Willy leren kennen.
Willy vind mij een ideaal "slachtoffer" voor het "Brood in de ban" experiment. Zelf wil ik ook graag wat afvallen dus ik ben de uitdaging aangegaan. Hier mijn verslag over de eerste maand:
Ervaringen met het “uitbannen” van brood
Een poosje geleden ben ik begonnen met het uitbannen van brood in mijn dagelijks dieet. Dit om de totale hoeveelheid koolhydraten naar beneden te krijgen en zo mijn gewicht naar beneden te krijgen.
De eerste stap was het WakeUp drinkontbijtje te vervangen door een plak brood en een glas melk. Dit is geen grote verandering en was dus ook erg makkelijk. In de toekomst ga ik dit brood ook vervangen maar ik ben nog zoekende naar een vervanger.
De tweede stap was het vervangen van het brood dat ik mee naar het werk neem. Hiervoor maak ik elke avond een salade voor de volgende dag. De salade kan bestaan uit: sla, tonijn, rauwkostsalade, ui, rucola enz. Dit maak ik op smaak met olijfolie, peper en zout. Daarnaast eet ik noten en een stukje kaas. De eerste week vulde ik dat aan met rozijnen. Als back-up neem ik een plakje brood mee.
De eerste 10 dagen beviel me goed. Ik was gewend om 3 plakjes brood mee te nemen naar mijn werk en die verspreidt over de dag op te eten op de momenten dat ik hongergevoelens kreeg. Meestal was dit om 9 uur, 11 uur en 2 uur. De hongergevoelens blijven nu compleet achterwege. Dit vind ik een groot pluspunt. Het maakt het voor mij makkelijker tijdens bijvoorbeeld vergaderingen. Ook het back-up broodje bleef in het bakje.
Op de elfde dag kreeg ik last van buikgriep. Op die dag heb ik het back-up broodje als eerste gegeten omdat mijn lichaam energie nodig had om te herstellen en naar mijn mening kon ik dat het beste doen door voeding tot mij te nemen dat bekend is voor het lichaam. Ik had niet het idee dat mijn lichaam al helemaal gewend was aan het niet verwerken van brood. Ik ben toen weer terug gegaan naar mijn oorspronkelijke dieet. Direct waren daar de hongergevoelens weer. Na 4 dagen was ik weer hersteld en ik ben nu weer overgeschakeld. De rozijnen eet ik niet meer maar ik heb nu wel moeite om het back-up broodje te laten staan aan het eind van de dag.
Mijn vriendin, Regien, die met mij mee doet heeft dezelfde ervaringen. Ze heeft echter geen buikgriep gehad. Ze is wel meer afgevallen dan ik. Dat kan ook en andere oorzaak hebben. Ze dronk af en toe een biertje en dat doet ze nu niet meer. Ik drink geen alcohol. De laatste paar dagen klaagt ze wel over dat ze is “uitgekeken” op sla. Hier ligt voor ons een uitdaging: de salades zo afwisselend maken dat dit gevoel niet meer optreedt. Ook merkt ze dat ze nog meer energie heeft terwijl ze minder eet en drinkt.
Pieter Brinks
1.82 m.
102 kg bij het begin, nu 101
Regien Slotema
1.75 m.
62 kg bij het begin, nu 60