Bij mijn biologische supermarkt koop ik regelmatig pasta dat gemaakt is van marziani met kikkererwten bloem.
Nu klinkt kikkererwten bij mij als iets met een lage GI waarde, maar ik ben toch benieuwd of jullie het kennen en of die GI waarde inderdaad laag is.
Het is dus een paste dat je kan koken als macaroni en dan met een saus kan eten.
Het wordt geproduceerd en verpakt door molen en pasta-fabriek Castagno Bruno s.a.s. Italië, alles is van biologische teelt.
Ingrediënten:
durum tarwebloem (semolina), kikkererwtenmeel (30%), amaranthmeel, peterselie (5%) en uien.
Gemiddelde voedingswaarde per 100 g.:
energie.....337 Kcal/1430 Kj
Eiwit (Nx6,25) .....14,2 g
Koolhydraten (p.d. a 100) .....63,7 g.
Vet .........2,85 g.
Qua koolhydraten komt het mij niet echt weinig over, maar misschien dat de GI waarde wel gunstig is...

Last but not least, het is bijzonder lekker!!!!

Gaarne hoor ik jullie mening hierover.