Pagina 1 van 1

Recepten met ratioberekeningen

Geplaatst: Do Sep 29, 2005 3:40 pm
door Jaike Douwes
Zalm in sesamkorstje (4 personen) ratio: 0.95 :D


Ingrediënten
500 gram wortels, schoongemaakt (20.8---13.6)
100 g sesamzaad (6.0---7.5)
4 zalmfilets
olijfolie

Bereiding:
1. In pan met bodem water worteltjes in 10-15 min beetgaar koken.
2. In diep bord sesamzaad met zout en peper mengen.
3. Zalmfilets rondom in sesamzaad drukken.
4. In koekenpan de olijfolie verhitten.
5. Zalmfilets in 8-10 min rondom goudbruin en gaar bakken, halverwege voorzichtig keren.


Salade:

Ingrediënten
200 g ijsbergsla (1.8---5.6)
Olijfolie + citroensap
100 g tuinkers (0.0---3.3)


Kh-----vezels
26.8----21.1: zalmgerecht
01.8-----5.6: ijsbergsla
00.0-----3.3: tuinkers
28.6----30.0: totaal

Geplaatst: Do Sep 29, 2005 4:18 pm
door Jaike Douwes
Linzenschotel met spinaziesalade (1 persoon) ratio: 1.08 :D

Ingrediënten:
3 el olijfolie
100 g hamlapje
100 g ui
100 g oesterzwam
200 g winterwortel
kopje water
50 g gekookte linzen
(kruiden)zout en peper

Bereiding:
1. snijd het vlees in smalle reepjes
2. schil de wortel en snijd ze in plakjes
3. pel de ui en snijd die in halve ringen
4. snijd de oesterzwammen in reepjes
5. verwarm de olijfolie in een liefst gietijzeren pan
6. roerbak hierin het vlees
7. voeg de uien toe en laat deze meefruiten
8. voeg de oesterzwammen toe
9. voeg de wortel toe
10. voeg het water toe
11. laat aan de kook komen en voeg naar smaak zout en peper toe
12. laat dit eventjes lekker stoven
13. voeg de linzen toe
14. schep goed doorelkaar en warm het goed door.

Je kunt er een salade van 100 g rauwe spinazie bij maken, met wat olijfolie en citroensap als dressing en 50 g gehakte amandelen


Kh--------vezels
07.5 g----2.5 g: 50 g gekookte linzen
00.4 g----6.8 g: 200 g wortel
06.1 g----2.5 g: 100 g ui
01.0 g----5.8 g: 100 g oesterzwammen
00.6 g----3.3 g: 100 g spinazie
02.3 g----6.0 g: 50 g amandelen
-------------------------
26.9 g---24.9 g totaal



Lastige uitdaging om maaltijden met een ratio van 1 te maken