Diner

Recepten die horen bij het hyperinsulinemie dieet.
Jaike Douwes
Verslaafd aan het forum
Berichten: 665
Lid geworden op: Vr Okt 31, 2003 8:15 pm
Locatie: Nieuwegein
Contact:

Courgette – tomaat - gratin

Berichtdoor Jaike Douwes » Ma Jun 26, 2006 7:31 pm

Courgette – tomaat - gratin
Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 1 courgette en 400 gram tomaten in plakjes en verdeel deze dakpansgewijs in een ovenschaal. Klop 2 eieren los met 2 deciliter room, 150 gram geraspte (Gruyère) kaas, 1 teentje geperste knoflook, 1/2 theelepel tijm, zout en peper. Verdeel het eimengsel over de groenten. Bak het gerecht in ca. 20-25 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Tip:
Voeg voor een hoofdgerecht 200 gram hamreepjes toe.

Jaike Douwes
Verslaafd aan het forum
Berichten: 665
Lid geworden op: Vr Okt 31, 2003 8:15 pm
Locatie: Nieuwegein
Contact:

Berichtdoor Jaike Douwes » Di Sep 05, 2006 11:20 pm

Gehakt met linzen

2 eetlepels olijfolie
250 gram gehakt
1 gehakte ui
100 gram champignons, grof gehakt
2 tenen knoflook uit de knijper
400 gram rijpe tomaten, grof gehakt
1 stengel bleekselderij, in plakjes
1 kleine winterwortel, in plakjes
250 gram linzen
7,5 deciliter water
0,5 deciliter rode wijn
2 laurierblaadjes zout en peper

1. Verhit de olie in een ruime (koperen) pan, of een gietijzeren exemplaar.
2. Bak hierin al roerende de ui, knoflook en het gehakt, tot het gehakt gaar is en in kruimeltjes uit elkaar valt.
3. Giet het vet eraf en voeg de champignons en de rest van de ingrediënten toe.
4. Breng alles aan de kook en draai vervolgens het vuur laag.
5. Doe een deksel op de pan en sudder alles, terwijl je af en toe roert, tot de linzen gaar zijn.

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Do Feb 08, 2007 6:42 pm

Italiaanse maaltijd tomatengroentesoep

Voor 6 flinke koppen, is goed in te vriezen.

Ingrediënten:

2 zakken Italiaanse roerbakmix (á 400 gram)
2 blikken tomatenblokjes (á 400 gram)
1 liter groentebouillon (van poeder of tabletten)
2 uien, gesnipperd
1 bakje champignons, in plakjes
1 klein potje witte bonen, uitgelekt
4 el groene pesto
evt. geraspte kaas
evt. een omeletje in reepjes

Bereiding:

Bak de uien ca. 5 minuten in olijfolie, voeg de roerbakmix toe en bak deze nog 3-4 minuten mee.
Schenk de tomatenblokjes en bouillon erbij en voeg de champignons toe. Breng de soep aan de kook en laat deze koken totdat de groenten beetgaar zijn.
Pureer ca. de helft van de witte bonen samen met een flinke kop van de soep.
Voeg dit mengsel samen met de rest van de witte bonen en de pesto aan de soep toe, en breng de soep op smaak met peper en zout.

Strooi voor het opdienen wat geraspte kaas of reepjes omelet over de soep.
Groetjes,

Cora

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Do Feb 08, 2007 6:46 pm

Recept Linzencurry met geitenkaas en geroosterde paprika

Ingrediënten (4 personen):

• 2 rode paprika’s
• Half potje gedroogde tomaatjes in olie, in stukjes gesneden
• Olijfolie, extra vierge
• 1 eetlepel milde curry pasta
• 250 gram gedroogde groene linzen
• 2 á 3 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
• 250 gram verse geitenkaas
• 75 á 100 gram rucolasla
• ½ zakje verse basilicum
• 250 gram (kastanje)champignons
• 1 teen knoflook
• Eventueel wat uitgebakken spekblokjes of cashewnootjes

Bereiding:

Ca. 1 uur van te voren de champignons schoonvegen en halveren. De teen knoflook in dunne plakjes en deze samen met wat peper en zout en 4 eetlepels olijfolie door de champignons scheppen. Af en toe omscheppen.

In een pan 1 eetlepel olijfolie verhitten en de currypasta heel kort aanfruiten, linzen erdoor scheppen en 1 minuut mee bakken. 5 dl water en de gedroogde tomaatjes toevoegen. Aan de kook brengen en in ca. 40 minuten beetgaar koken. (tegen het einde van de kooktijd opletten of het niet droog kookt, evt. wat kokend water toevoegen).

Ondertussen de paprika’s op een bakplaat onder de grill zetten (225 graden), na 5 minuten draaien en daarna om de 2 á 3 minuten draaien, als de paprika’s rondom zwart geworden zijn (na in totaal ca. 15 minuten) eruit halen en in een kom afgedekt 15 minuten laten staan. Dan het vel en de pitjes verwijderen en de paprika’s elk in vieren snijden.

Basilicum in reepjes snijden. Geitenkaas in 4 plakken en deze halveren.

De champignons in een brede platte ovenschaal of op de bakplaat leggen en 3 minuten op 200 graden onder de grill, even omscheppen en nog 1 minuut onder de grill.

De basilicum en bosuitjes door de linzen scheppen .

Linzen curry op het midden van 4 borden scheppen. De geitenkaas er op leggen en de champignons er naast. De rucolablaadjes langs de rand leggen en de geroosterde paprika daar op leggen.

Eventueel wat uitgebakken spekblokjes of cashewnootjes er over strooien.

Als je met z’n tweeën hiervan eet kan je de helft van de paprika’s (in stukjes) en champignons en de linzencurry door elkaar scheppen en de volgende dag een kleine courgette in stukjes bakken/koken/stomen en die er ook door scheppen, de rest van de geitenkaas er over brokkelen en in de oven opwarmen (ca. 40 minuten op 185 graden).
Groetjes,



Cora


Terug naar “Recepten ”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast

cron