Salade voor de lunch
Ingrediënten (voor 4 porties):
150 gr. spinazie, grof gesneden
½ krop ijsberg sla, in reepjes
½ komkommer, in halve of kwart plakjes
2 flinke winterwortelen, grof geraspt
2 tomaten, in stukjes
50 gram feta, verkruimeld
½ potje olijven in plakjes
evt. wat geroosterde pijnboompitten en/of pompoenpitten
1 kop gekookte kikkererwten of groene linzen
Spinazie mengen met ijsbergsla, daarop de komkommer, wortel en tomaten, de rest erover verdelen.
Dressing:
2 delen olijfolie
1 deel azijn
peper
zout
evt. 1 uitgeperst teentje knoflook
evt. paar druppels stevia (natuurlijk zoetmiddel)
Tips:
Alle ingrediënten hierboven kan je goed bewaren om er later nog een salade van te maken.
De dressing kan je ook goed in een potje in de koelkast bewaren.
Ik rooster altijd een flinke portie pompoenpitten samen met de pijnboompitten en bewaar ze na afkoelen in een goed afgesloten potje, zo blijven ze lang goed. Het roosteren doe je in een grote koekenpan op een laag vuur, regelmatig omroeren, niet te donker laten worden.
Van de kikkererwten en groene linzen kook ik een hele zak en vries ze dan in, dan kan je ze voor een volgende salade zo uit de vriezer pakken. Het is lekker om de gekookte linzen eerst een paar uur in een beetje olijfolie met wat balsamicoazijn, knoflook, peper en zout te laten staan.