Pagina 1 van 1

Kikkererwten pasta

Geplaatst: Zo Nov 11, 2007 7:03 pm
door Marion
Hallo Cora en Gonny,

Bij mijn biologische supermarkt koop ik regelmatig pasta dat gemaakt is van marziani met kikkererwten bloem.
Nu klinkt kikkererwten bij mij als iets met een lage GI waarde, maar ik ben toch benieuwd of jullie het kennen en of die GI waarde inderdaad laag is.
Het is dus een paste dat je kan koken als macaroni en dan met een saus kan eten.

Het wordt geproduceerd en verpakt door molen en pasta-fabriek Castagno Bruno s.a.s. Italië, alles is van biologische teelt.

Ingrediënten:
durum tarwebloem (semolina), kikkererwtenmeel (30%), amaranthmeel, peterselie (5%) en uien.

Gemiddelde voedingswaarde per 100 g.:
energie.....337 Kcal/1430 Kj
Eiwit (Nx6,25) .....14,2 g
Koolhydraten (p.d. a 100) .....63,7 g.
Vet .........2,85 g.

Qua koolhydraten komt het mij niet echt weinig over, maar misschien dat de GI waarde wel gunstig is... :-?

Last but not least, het is bijzonder lekker!!!! :lol:

Gaarne hoor ik jullie mening hierover.

Geplaatst: Ma Nov 12, 2007 6:52 pm
door Cora
Ha die Marion,

Helaas heb ik mijn twijfels over de GI, maar het is beter dan "gewone pasta".

durum tarwebloem (semolina), kikkererwtenmeel (30%), amaranthmeel, peterselie (5%) en uien.

De meeste pasta wordt van durum tarwe gemaakt, dit heeft een iets lagere GI dan gewone tarwe omdat er iets meer eiwtten in zitten. Daarbij is volkoren durum tarwe beter dan witte, maar heeft nog steeds een tamelijk hoge GI (ong. 45).
Amaranth heeft een hoge GI (ong. 75).
Het kikkererwtenmeel maakt nog geen 1/3 van het geheel uit.
"Al Dente" koken is beter voor de GI dan helemaal gaar koken.

Wat is marziani?

Geplaatst: Di Nov 13, 2007 2:05 am
door Marion
Hoi Cora :P

Ik vroeg mij ook af of die GI zo laag zou zijn als de naam kikkererwtenpasta doet vermoeden, maar dat er meer rekening mee gehouden wordt dan met gewone pasta is in ieder geval een begin....

Ik wist ook niet wat Marziani was, dus ik heb het even opgezocht en kwam deze leuke site tegen:
http://www.food-info.net/nl/products/pasta/shapes.htm
Marziani gaat over de vorm van de pasta en is een synomiem voor de pasta genaamd Radiatori en dat is ook precies de vorm die deze pasta heeft :wink:
Grappis hé :lol: