Berichtdoor Cora » Vr Dec 16, 2005 5:23 pm
Sallade met gebakken tonijnmootje
Lekker, als je niet zo 'n uitgesproken visliefhebber bent, er zijn vele variaties mogelijk.
Ingredienten (2 pers.)
2 tonijnmootjes uit een zakje van de supermarkt (vers kan ook)
1 rijpe avocado
150 gr. veldsla
2 tomaten
1/3 komkommer
evt. plukje alfalfa
wat geroosterde pijnboompitten en/of pompoenpitten
evt. een bakje champignons
Bereiding:
Veldsla wassen, indien nodig, worteltjes eraf halen (hoeft niet persee) en over 2 borden verdelen. De gepelde avocado in plakjes, tomaten en komkommer ook in halve plakjes en verdelen over de veldsla. Evt. een pluk alfalfa en wat geroosterde pitten hierop.
Evt. champignons in plakjes, kort bakken, beetje peper en zout er over.
De tonijn bakken, de mootjes uit een zakje zij al "gaar", die moeten maar heel kort, tot dat ze een beetje bruin en warm zijn, anders worden ze droog.
Tonijn naast de sla leggen, champignons er over.
Dressing:
Wat creme fraiche vermengen met wat yoghurt, citroensap (of azijn), peper, zout en knoflook of bieslook.
Of olijfolie ipv creme fraiche.
Of een kant en klaar potje tzaziki van de bio-winkel, lekker en makkelijk, maar ik weet niet hoe het met de GI hiervan zit.
Groetjes,
Cora