Diner

Recepten die horen bij het hyperinsulinemie dieet.
Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Di Dec 13, 2005 10:32 am

Hallo Didi,

Ik ben niet zo op de hoogte van Montignac, maar ik ga er naar kijken. Het door jou geplaatste recept klopt volgens mij in ieder geval wat GI betreft. Bedankt hiervoor.
Groetjes,

Cora

Didi1985
Verslaafd aan het forum
Berichten: 723
Lid geworden op: Ma Jan 31, 2005 8:20 pm
Contact:

Berichtdoor Didi1985 » Di Dec 13, 2005 11:52 am

Graag gedaan :D
Groetjes, Didi

Gebruikersavatar
p_brinks
Verslaafd aan het forum
Berichten: 880
Lid geworden op: Do Jul 28, 2005 9:45 am
Locatie: Den Bosch
Contact:

Re: Pizza-achtige groentetaart

Berichtdoor p_brinks » Do Dec 15, 2005 10:21 am

Didi1985 schreef:-Quorn


Is dit "nepvlees" :-?

Didi1985
Verslaafd aan het forum
Berichten: 723
Lid geworden op: Ma Jan 31, 2005 8:20 pm
Contact:

Berichtdoor Didi1985 » Do Dec 15, 2005 12:14 pm

Ja, het is een soort vleesvervanger, en het is gemaakt van een plantje die famillie is van de paddestoel. Het is te koop bij de AH (en nog wel meer winkels)
Maar als je het koopt mag je alleen de naturel blokjes en qorn gehakt, die andere zijn met verboden toevoegingen. Tenminste ik weet niet hoe streng we daar mee moeten zijn?
Groetjes, Didi

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Do Dec 15, 2005 10:25 pm

Bij een aantal quorn produkten is er een of andere vorm van suiker toegevoegd en op sommige zit panneermeel. Ik vind zelf de quorn fijngehakt en de blokjes de enige smakelijk te bereiden produkten.
Ik marineer de blokjes meestal eerst een tijdje in een mengseltje van olijfolie met een scheutje tamari of shoyu (ketjap uit de natuurvoedingswinkel zeg maar, is zout!), peper, en knoflook. Dit doe ik bij de Quorn fijngehakt er na het bakken pas door (zonder olijfolie).
Groetjes,



Cora

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Vr Dec 16, 2005 5:23 pm

Sallade met gebakken tonijnmootje

Lekker, als je niet zo 'n uitgesproken visliefhebber bent, er zijn vele variaties mogelijk.

Ingredienten (2 pers.)

2 tonijnmootjes uit een zakje van de supermarkt (vers kan ook)
1 rijpe avocado
150 gr. veldsla
2 tomaten
1/3 komkommer
evt. plukje alfalfa
wat geroosterde pijnboompitten en/of pompoenpitten
evt. een bakje champignons

Bereiding:

Veldsla wassen, indien nodig, worteltjes eraf halen (hoeft niet persee) en over 2 borden verdelen. De gepelde avocado in plakjes, tomaten en komkommer ook in halve plakjes en verdelen over de veldsla. Evt. een pluk alfalfa en wat geroosterde pitten hierop.

Evt. champignons in plakjes, kort bakken, beetje peper en zout er over.

De tonijn bakken, de mootjes uit een zakje zij al "gaar", die moeten maar heel kort, tot dat ze een beetje bruin en warm zijn, anders worden ze droog.

Tonijn naast de sla leggen, champignons er over.

Dressing:

Wat creme fraiche vermengen met wat yoghurt, citroensap (of azijn), peper, zout en knoflook of bieslook.
Of olijfolie ipv creme fraiche.
Of een kant en klaar potje tzaziki van de bio-winkel, lekker en makkelijk, maar ik weet niet hoe het met de GI hiervan zit.
Groetjes,



Cora

Didi1985
Verslaafd aan het forum
Berichten: 723
Lid geworden op: Ma Jan 31, 2005 8:20 pm
Contact:

Pizza

Berichtdoor Didi1985 » Za Jan 07, 2006 3:00 am

Dit recept was ik eens op een site tegen gekomen:

PIZZA

Voor 1 pizza (deze pizza):

De bodem:
- 50 gram proteïne poeder gemixt met een theelepel zuiveringszout.
- 100 gram boter
- 3 eieren
- 3 eetlepels bruchettakruiden
- wat andere kruiden die we vonden ter verbetering van een proti-bodem.
- snuf zout

Het beleg in volgorde van opbrengen:
- Olijven tapenade
- Tomatensap/saus met basilicum
- Plakjes kaas
- Geroosterde paprika
- Artisjokharten
- Tonijn
- nog wat tomatensap/saus
- geraspte kaas.

Voor de duidelijkheid vul ik nog even aan:

Eerst de bodem 3 kwartier in de oven op 150 graden (anders kan 'hij' het vocht niet kwijtraken en krijg je een 'drabbige' pizza).
Daarna nog een kwartier met het beleg erop.
Groetjes, Didi

Didi1985
Verslaafd aan het forum
Berichten: 723
Lid geworden op: Ma Jan 31, 2005 8:20 pm
Contact:

Pannekoeken

Berichtdoor Didi1985 » Za Jan 07, 2006 3:01 am

VETPANNEKOEKEN

Dit is wel een echt atkins recept dus weeg dit even goed af voor jezelf!

Ingredienten:

Voor 4 a 5 pannekoeken

4 eieren
flinke scheut room
3 eetlepels proteinepoeder
1 eetlepel lijnzaad
wat zoetstof

Dit goed mengen met garde of mixer.
Pan invetten en flensjes bakken!

Lekker met roomkaas erop! Of slagroom!
Groetjes, Didi

Didi1985
Verslaafd aan het forum
Berichten: 723
Lid geworden op: Ma Jan 31, 2005 8:20 pm
Contact:

kaastaart

Berichtdoor Didi1985 » Za Jan 07, 2006 3:03 am

nog een recept van Montignac site:
KAASTAART
• 300 gr kaas naar keuze (op de meeting had ik jonge, belegen en kruidenkaas)
• handje vol walnoten (of uitgebakken spekblokjes, of uiringen)
• 1 ei
• 0,5 pakje ongeklopte slagroom
• peper
• zout
• italiaanse kruiden (of bruchetta, franse kruiden, noem maar op)
• uienvlokken (hoeft niet)
De helft van de kaas in plakken over het ovenschaaltje verdelen,zorg dat het de kanten goed raakt. De walnoten erover verdelen en dan de andere helft van de kaas.
Klop in een beker het ei, samen met de room en de kruiden op. Giet het mengsel over de kaas en zet het een half uur op 200 graden in de oven.
Groetjes, Didi

Gebruikersavatar
Corrij (therapeut)
Verslaafd aan het forum
Berichten: 2595
Lid geworden op: Do Mei 19, 2005 10:46 pm
Contact:

Berichtdoor Corrij (therapeut) » Wo Jan 11, 2006 7:13 pm

marokaanse linzensoep


150 gram runderpoulet
1 eetlepel olie
peper en zout
1/2 theelepel gemberpoeder
1 ui
1 bouillontablet
100 gram rode linzen
1 prei
1 rode paprika
2 blikken gepelde tomaten
2 takjes peterselie
3 takjes koriander


Runderpoulet met een halve liter water 45 minuten zachtjes koken.
Linzen 15 minuten meekoken,dan groenten en kruiden toevoegen en nog even laten meekoken. erg lekker.
Those who do not have enough time for good health,
will not have good health for enough time.

http://www.ortho-vitea.nl

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Za Jan 14, 2006 11:43 am

I.p.v. rode linzen kan je beter groene linzen gebruiken. Van de rode linzen zijn de velletjes, en hier mee de vezels, afgehaald. Groene linzen hebben van alle linzen soorten de laagste GI en de beste vezel-koolhydraat verhouding. Ze moeten iets langer (mee-) koken, ongeveer 40 minuten.
Groetjes,



Cora

Didi1985
Verslaafd aan het forum
Berichten: 723
Lid geworden op: Ma Jan 31, 2005 8:20 pm
Contact:

Falafel

Berichtdoor Didi1985 » Zo Apr 09, 2006 12:18 am

Falafel

Benodigdheden

-Gedroogde kikkererwten
-Knoflook, peper, zout, komijn, koriander, peterselie (veel)
- 2 eieren
- eventueel tahin (sesampasta) en tartex biobin (een bindmiddel van de natuurvoedingswinkel gemaakt van johannesbroodpit ofzo)
-Gele erwtenmeel

Kikkererwten laten weken en koken, kook ze niet te zacht. Pureer de kikkererwten met de kruiden. Kruid ze goed anders wordt het te flauw. Doe er een ei door, 2 eetlepels tahin en wat tartex biobin.
Draai er balletjes of koekjes van en paneer ze door ze door een geklopt ei te halen en vervolgens door het gele erwtenmeel. Dan frituren.

Maak er ook een knoflooksausje bij door bijv. wat zelfgemaakte mayonaise, creme fraiche en citroen, peper, peterselie en knoflook te mengen.
Groetjes, Didi

Gebruikersavatar
p_brinks
Verslaafd aan het forum
Berichten: 880
Lid geworden op: Do Jul 28, 2005 9:45 am
Locatie: Den Bosch
Contact:

Re: Falafel

Berichtdoor p_brinks » Zo Apr 09, 2006 9:42 am

Didi1985 schreef:Falafel

Dan frituren.



:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Didi1985
Verslaafd aan het forum
Berichten: 723
Lid geworden op: Ma Jan 31, 2005 8:20 pm
Contact:

Berichtdoor Didi1985 » Zo Apr 09, 2006 5:50 pm

In olijfolie bakken/ frituren.
Ja we moeten toch ergens onze calorieen vandaan halen :wink:
Groetjes, Didi

Didi1985
Verslaafd aan het forum
Berichten: 723
Lid geworden op: Ma Jan 31, 2005 8:20 pm
Contact:

vegetarische gehaktballetjes

Berichtdoor Didi1985 » Ma Apr 10, 2006 12:27 am

Ingrediënten

Quorn gehakt
gehaktkruiden
2 eieren
geel spliterwtenmeel
Ga als volgt te werk

Quorn pureren met de staafmixer, kruiden erdoor doen, 1 ei en wat geel erwtenmeel om het wat meer stevigheid te geven en minder plakkerig te maken.
Vervolgens balletjes of koekjes ervan draaien, en paneren door de koekjes door het ei te halen en vervolgens door het gele erwtenmeel. Dan bakken in roomboter/olijfolie. Lekker met mosterd.
Groetjes, Didi


Terug naar “Recepten ”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten