Snoepgoed

Recepten die horen bij het hyperinsulinemie dieet.
Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Snoepgoed

Berichtdoor Cora » Zo Apr 22, 2007 6:50 pm

Verrukkelijke Paulina Pecannotenmuffins

Ingrediënten voor 6 muffins:
• 2 eieren
• 175 gram fijn gemalen pecannoten
• 40 gram roomboter
• 60 gram gedroogde abrikozen (liefst ongezwaveld), 10 uur laten weken in zoveel water dat ze net onder staan
• 2 theelepels stevia
• 1 theelepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat/baking soda)
• Evt. 25 gram pure chocoladereep (minstens 72%)
• Mespuntje zout
• 6 muffin vormpjes
Bereidingswijze:
Muffinvormpjes invetten. Abrikozen zo fijn mogelijk hakken (evt. in de keukenmachine). Boter smelten. Evt. de chocolade in stukjes hakken. Alle ingrediënten behalve het zuiveringszout in een kom doen en met de mixer of keukenmachine goed mengen. Zuiveringszout als laatste er door kloppen en de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag vullen. 15-20 minuten in de oven op 185 graden. De muffins zijn gaar als ze weer terugveren nadat je ze licht ingedrukt hebt.

NB De abrikozen worden fijner gemalen in de keukenmachine door de gesmolten boter tijdens het malen toe te voegen.
Groetjes,

Cora

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Zo Sep 23, 2007 8:33 pm

Chocoladecake

Ingrediënten
• 100 gram bittere chocolade (cacaogehalte minstens 72 procent)
• 100 gram roomboter, ongezouten
• 50 gram amandelmeel (of zelf gemalen amandelen)
• 100 gram gedroogde abrikozen, 1 nacht geweekt
• 3 eieren
• ½ theelepel zuiveringszout of bakpoeder
• Stevia, ongeveer 40 druppels of poeder naar smaak
• Evt. 1 eetlepel cacao
• cakevorm

Bereidingswijze:
Laat de geweekte abrikozen even uitlekken en pureer ze in een keukenmachine. Voeg de stevia toe, proef tussendoor, als er te veel stevia in gaat kan het wat bitter gaan smaken, maar het mengsel moet wel tamelijk zoet worden.

Breek de chocolade in stukjes en doe deze samen met de boter in een kleine kom. Laat het mengsel smelten in de magnetron maar roer het elke 30 seconden even door, totdat het vloeibaar is.

Verwarm intussen de oven voor op 175 graden.

Klop in een andere kom met een mixer de eieren schuimig en mix het amandelmeel en de abrikozenpuree en evt. cacaopoeder er door. Als laatste het zuiveringszout/bakpoeder toevoegen.

Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar.

N.B.
De cake kan je goed in plakjes invriezen.
Ook lekker met een toefje mascarpone of crème fraiche er op.
Met de dubbele hoeveelheid ingrediënten kan je een taart in een springvorm bakken.
Groetjes,



Cora

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Kwarktaart

Berichtdoor Cora » Wo Okt 03, 2007 10:04 am

Fruit kwarktaart

Recept voor 8 punten.

Ingrediënten:

Voor de bodem:
60 g zachte roomboter
100 g amandelmeel of gehakte noten
1 ei
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel steviapoeder

Voor de vulling:
500 g magere kwark
125 ml creme fraiche
citroensap naar smaak
eventueel geraspte citroen schil
1 theelepel vanille-essence
1 1/2 theelepel steviapoeder
6 blaadjes gelatine
250 g ongezoete aardbeien, kersen of bosvruchten


Bereidingswijze:

Maak eerst de bodem:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Vet een springvorm van 24 – 26 cm doorsnede in.

Smelt de roomboter op een laag vuur en meng er de rest van de ingredienten voor de bodem door.

Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm.

Zet het 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de oven uit en laat de bodem nog 10 minuten in de oven afkoelen met de deur open.


Maak nu de vulling:

Pureer het fruit grof.

Week de gelatine in water volgens de gebruiksaanwijzing.

Doe de kwark, de creme fraiche, stevia, vanille-essence, citroensap en eventueel geraspte citroenschil in een pan. Roer het glad en voeg het fruit toe.

Verwarm het mengsel hierna op een laag vuurtje,en voeg één voor één de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Pas op dat het niet te heet word! Roer tot de gelatine is opgelost, haal dan direct de pan van het vuur.

Schep de kwark op de amandelbodem en laat het geheel minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Snijd eventueel de zijkant los voordat je de vorm opent.
Laatst gewijzigd door Cora op Zo Dec 30, 2007 3:46 pm, 2 keer totaal gewijzigd.
Groetjes,



Cora

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Kokoskoekjes met yoghurt

Berichtdoor Cora » Wo Okt 03, 2007 10:14 am

Kokoskoekjes met yoghurt


Ingrediënten voor ongeveer 16 koekjes:
2 eieren
125 gr geraspte kokos
50 ml yoghurt
stevia
1 thelepel vanilleessence

Bereidingswijze:
eieren met mixer schuimig kloppen
overige ingredienten toevoegen, goed mixen
bakpapier op een bakplaat leggen
16 hoopjes van het beslag maken, deze rond en plat maken, ongeveer 1/2 - 1 centimeter dik
25 min. in de oven bij 175 graden (hete lucht).
Groetjes,



Cora

erog
Verslaafd aan het forum
Berichten: 109
Lid geworden op: Do Jun 07, 2007 6:59 pm
Locatie: alblasserdam
Contact:

Aardbeienkwarktaart

Berichtdoor erog » Ma Okt 15, 2007 6:26 pm

Aardbeienkwarktaart

variatie op de kwarktaart hierboven

Benodigheden
500 gr kwark
250 ml halfroom of slagroom
150 gr verse aardbeien
6 blaadjes gelatine
geroosterde amandelen
roomboter
stevia
citroensap

Bereiding
Maak eerst de bodem
hak de amandelen fijn, bijvoorbeeld in de keukenmachine of doe ze in een schone theedoek,doe er een elastiek om en sla ze dan met een hamer stuk,
smelt wat roomboter in een steelpannetje en doe in één keer alle gehakte amandelen erbij,
even goed doorroeren,doe daarna de bodem in een ronde schaal oid
en laat deze afkoelen in de koelkast,

Kwark
week de gelatine in water,
doe de kwark,de slagroom,wat citroensap en stevia naar smaak in een kom en roer het glad.
pureer de aardbeien met de staafmixer,
verwarm het mengsel hierna op een laag vuurtje,en voeg één voor één voor één de uitgeknepen gelatineblaadjes toe...pas op dat het niet te heet word! roer tot de gelatine is opgelost,haal dan direct de pan van het vuur.
roer de gepureerde aardbeien door het kwarkmengsel,
Schep de kwark op de amandelbodem en laat het geheel minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Do Nov 01, 2007 5:21 pm

Amandelcake

Ingrediënten:
250 gr. amandelmeel
15 gr psylliumvezels
60 gr. yoghurt
50 gr roomboter
1 volle tl stevia
3 eieren
snufje zout
1 volle tl. zuiveringszout
1 tl. azijn
1 tl. vanilleessence
3 el water
60 gr. gedroogde abrikozen

Bereidingswijze:
Meng de dag van te voren de yoghurt met stevia, azijn, vanilleessence, en 3 eetlepels water.
De abrikozen in hele kleine stukjes snijden en door dit mengsel roeren. Laat het een nacht inde koelkast staan.


Meng amandelmeel, vezels en zout, klop met de mixer de klontjes eruit mix hier het yoghurt mengsel en de boter door en daarna één voor één de eieren, een paar minuten goed mixen. Het wordt een stevig beslag.
Op het laatst het zuiveringszout toevoegen, weer goed mixen en het beslag in een cakevorm doen.
Oven voorverwarmen op 175 graden. En de cakevorm met beslag 10 minuten laten rusten en dan 35 min. in de voorverwarmde oven van 175 graden. Als de cake klaar is de ovendeur op een kier zetten en de cake zo nog 10 minuten geleidelijk laten afkoelen voordat de cake uit de oven gaat.
Groetjes,



Cora

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Do Dec 27, 2007 3:09 pm

Kruidcake

Ingrediënten:
50 g gedroogde abrikozen
1 rijpe peer (ongeveer 150 g)
4 eieren
50 g zachte roomboter
150 g grof geraspte wortelen
50 g amandelmeel
125 g kikkererwtenmeel
50 g gehakte walnoten
50 g ongezoete gedroogde bessen of rozijnen
Eventueel 10 g psyliumvezels
½ theelepel steviapoeder
1 theelepel koekkruiden
½ theelepel pimentpoeder
1 eetlepel fijngehakte verse gemberwortel of 1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels kaneel
1 theelepel vanilleessence
Eventueel de geraspte schil van een sinasappel
2 theelepels zuiveringszout (natriumbicarbonaat)

Bereidingswijze:

Zet de dag van tevoren de abrikozen te weken in 50 ml water, en de rozijnen apart eventueel in een scheutje sterke drank.

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Vet een cakevorm in.

Pureer de abrikozen met het weekwater en de peer samen.

Meng de puree in een keukenmachine of met een mixer met de eieren en zachte roomboter. Meng hier de kruiden, vanilleessence en stevia door.

Schep de wortelen , de bessen of rozijnen,de walnoten en eventueel de geraspte sinasappelschil ook door dit mengsel.

Meng het amandelmeel, kikkererwtenmeel en eventueel de vezels apart in een kom met een mixer zodat er geen klontjes meer in zitten. En schep dit meel ook door het mengsel. Voeg als laatste het zuiveringszout hier aan toe.

Doe het mengsel in de cakevorm en zet het 45 minuten in de oven. Na 35 minuten de bovenkant afdekken met bakpapier of aluminium folie, of eerder als de cake te donker wordt.

Laat de cake even afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rooster om verder af te koelen.

Kan goed in plakken ingevroren worden.
Groetjes,



Cora

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Ma Jan 07, 2008 1:16 pm

Sinasappel cheesecake

Voor de bodem:
40 g zachte roomboter
½ theelepel steviapoeder
1 ei, losgeklopt
65 g amandelmeel of gehakte amandelen
½ theelepel kaneel

Voor de vulling
250 gr magere kwark
125 ml cremefraiche
125 ml slagroom
2 dl sinasappelsap
eventueel wat geraspte sinasappelschil
5 blaadjes gelatine
1 volle theelepel stevia
1 theelepel citroensap

Bereiding
Maak eerst de bodem
Verwarm de oven voor op 170 graden
Vet een (siliconen) cakevorm in
Smelt de roomboter op een laag vuur en meng er de rest van de ingredienten voor de bodem door, verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Zet het 15 – 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de oven uit en laat de bodem nog 10 minuten in de oven afkoelen met de deur open.

Vulling:

Week de gelatine in water volgens de gebruiksaanwijzing.

Doe alle ingredienten voor de vulling, behalve de gelatine in een pan.

Verwarm het mengsel hierna op een laag vuurtje,en voeg één voor één de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Pas op dat het niet te heet word! Roer tot de gelatine is opgelost, haal dan direct de pan van het vuur.

Schep het mengsel op de amandelbodem en laat het geheel minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Snijd eventueel de zijkant los voordat je een stuk cheesecake uit de vorm haalt.
Groetjes,



Cora

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

amandelkoekjes

Berichtdoor Cora » Vr Jan 11, 2008 3:26 pm

Amandelkoekjes

Ingrediënten voor 25 koekjes:

250 gr amandelmeel
85 gr roomboter
Evt 25 garneer amandelen
1 volle tl steviapoeder
1 ei
snufje zout
½ tl. zuiveringszout
½ tl. kaneel
1 tl. vanilleessence
60 gr. gedroogde abrikozen

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet hem in met wat boter.

Gedroogde abrikozen in kleine stukjes snijden.

Smelt de roomboter, doe degesmolten roomboter en de rest van de ingredienten bij elkaar in een kom en kneed alles door elkaar tot je er een bal van kan maken.

Maak van het deeg een rol en snijd er plakjes van ca. 1 cm van of maak balletjes, druk ze in een mooi rondje maar maak ze niet te dun anders verbranden ze in de oven.

20 à 25 min in de oven, af laten koelen op een rooster.

Variatie hier op, in plaats van de abrikozen:
Eetlepel verse gemberwortel in kleine stukjes.
Kleine stukjes chocolade (minimaal 72 % cacao ) en 1 theelepel cacaopoeder.
Koekkruiden of speculaaskruiden.
Eetlepel geraspte schil van een (biologische ) sinasappel.
Groetjes,



Cora

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Di Feb 26, 2008 4:58 pm

Noten-plaatkoek

Ingrediënten

60 g gedroogde abrikozen
50 g walnoten;
50 g pecannoten;
50 g hazelnoten;
50 g paranoten
50 g pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten en/of pijnboompitten
2 eieren
70 g roomboter
1 tl stevia poeder;
evt 50 g kokosrasp
evt 50 g pure chocolade (minstens 72 % cacao)

Bereidingswijze

Zet de dag van te voren de gedroogde abrikozen te weken in 50 ml water

Verwarm de oven voor op 170 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en vet het papier in met boter

Hak de noten en eventueel de chocolade in stukjes. Smelt de boter en pureer ondertussen de abrikozen met een keukenmachine voeg de stevia en gesmolten boter toe aan de abrikozen en pureer dit nog even samen.

Klop de eieren schuimig en roer alle ingredienten er doorheen. Verspreid dit mengsel met een spatel of de bolle kant van een opscheplepel over het bakpapier tot het een laag van 1 à 1½ cm dik is.

Bak de koek ongeveer 25 minuten. Als de koek nog warm is kunt u hem vast in stukjes snijden, maar hij moet wel op de plaat blijven liggen totdat hij helemaal afgekoeld is.
Groetjes,



Cora


Terug naar “Recepten ”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten