Verrukkelijke Paulina Pecannotenmuffins
Ingrediënten voor 6 muffins:
• 2 eieren
• 175 gram fijn gemalen pecannoten
• 40 gram roomboter
• 60 gram gedroogde abrikozen (liefst ongezwaveld), 10 uur laten weken in zoveel water dat ze net onder staan
• 2 theelepels stevia
• 1 theelepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat/baking soda)
• Evt. 25 gram pure chocoladereep (minstens 72%)
• Mespuntje zout
• 6 muffin vormpjes
Bereidingswijze:
Muffinvormpjes invetten. Abrikozen zo fijn mogelijk hakken (evt. in de keukenmachine). Boter smelten. Evt. de chocolade in stukjes hakken. Alle ingrediënten behalve het zuiveringszout in een kom doen en met de mixer of keukenmachine goed mengen. Zuiveringszout als laatste er door kloppen en de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag vullen. 15-20 minuten in de oven op 185 graden. De muffins zijn gaar als ze weer terugveren nadat je ze licht ingedrukt hebt.
NB De abrikozen worden fijner gemalen in de keukenmachine door de gesmolten boter tijdens het malen toe te voegen.