Berichtdoor Jaike Douwes » Do Mei 19, 2005 3:10 pm
Vissoep (2 pers.)
500 gram gemengde verse vis (kabeljauw, zalmmoot, ongepelde garnalen) 1/2 prei, 1/2 venkel, 1 ui
3 el olijfolie
1 teen knoflook, 2 tomaten
1 laurierblad, 1 el Provençaalse kruiden
3 draadjes saffraan, zout en versgemalen peper
1. Maak de soorten vis schoon en snijd ze in grove stukken.
2. Snijd de schoongemaakte prei en venkel in reepjes.
3. Bewaar het venkelkruid.
4. Snijd de gepelde ui in stukken. Pel de knoflook.
5. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een (soep)pan en bak de ui, prei, venkel en de hele knoflookteen ca. 3 minuten op matig vuur.
6. Ontvel de tomaten (inkruisen en even in heet water leggen) en snijd het vruchtvlees in blokjes.
7. Voeg alle kruiden en specerijen samen met de tomaatblokjes toe aan de groenten en laat dit ca. 5 minuten met het deksel op de pan stoven.
8. Voeg dan de kabeljauw en zalm toe en schenk de rest van de olijfolie erover.
9. Voeg daarna zoveel 'kokend' water toe dat de vis net onder staat en laat de soep ca. 10 minuten op zeer laag vuur zachtjes trekken.
10.Voeg de garnalen toe en laat de soep nog eens ca. 2 minuten zachtjes doorkoken.
11.Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
12.Schep de vis met een schuimspaan op diepe borden en schenk de soep erover.
Garneer met het venkelkruid.