1 courgette
3 grote uien
6 tomaten
twee tenen knoflook
verse peterselie
wat peper en zout,
olie
Ik gebruik hiervoor het liefst een wok maar een andere pan kan ook.
Doe wat olie in een wok, als dit op temperatuur is de fijngehakte/of geperste tenen knoflook erin. Heel even laten bakken
Daarna de in parten gesneden uien laten fruiten, totdat ze goed glazig zijn.
Dan de (ontvelde) in parten gesneden tomaten en de in dobbelstenen gesneden courgette toevoegen.
Laat dit ruim een half uur pruttelen, totdat de courgette goed gaar is.
Voeg de fijngeknipte peterselie toe, en wat peper en zout. Et voilá

- als je van vlees houdt, is het nog lekkerder met tartaar of gehakt erdoor.
Ik at dit wel eens met een paar eetlepels zilvervliesrijst. Maar vanwege het slowcarbdieet zal ik in het vervolg bv kidneybeans in plaats van de rijst nemen. Volgens mij is het dan zelfs nog lekkerder.
Sojasaus erdoorheen vind ik ook erg lekker, maar dat staat op de 'verboden' lijst heb ik begrepen.
Groenten,
Anika