Berichtdoor Cora » Di Jan 17, 2006 6:46 pm
Broodje van kikkererwtenmeel
Dit “brood” is makkelijk te maken, het smaakt beter als je er pitten en noten door doet of een deel van het kikkererwtenmeel vervangt door amandelmeel en/of kokos. Het is goed in plakken in te vriezen. Verwacht geen brood van de bakker, maar iets wat op een hartige cake lijkt.
Ingrediënten (voor 1 cakeblik):
500 gram kikkererwtenmeel
of 300 gram kikkererwtenmeel+200 gram amandelmeel
of 300 gram kikkererwtenmeel+100 gram amandelmeel+100 gram gemalen kokos
evt. 40 gram tarwezemelen+4 extra eetlepels water
4 eieren
kopje yoghurt (+/- 150 cc)
6 eetlepels olijfolie (of gesmolten roomboter)
2 volle theelepels zuiveringszout (natriumbicarbonaat, bij de drogist)
mespuntje zout
2 volle eetlepels wijnsteenpoeder (soort bakpoeder uit de natuurvoedingswinkel), of 1 extra theelepel zuiveringszout
ongeveer 175 cc water
eventueel maanzaad, sesamzaad, lijnzaad, pompoenpitten, en/of walnoten
Klop met de mixer de klontjes uit het meel. Dan de pitten, zaden en/of de gebroken noten toevoegen en evt. zemelen toevoegen. Klop de eieren, de yoghurt, zout en olijfolie er door, daarna het water, tot er een kleverig, half vloeibaar deeg onstaat. Als laatste het wijnsteenpoeder en/of zuiveringszout er door kloppen. Bakvorm bekleden met bakpapier en het beslag hier indoen, en nu 1/2 tot 1 uur laten rusten. Bedek de bovenkant losjes met bakpapier (de bovenkant droogt anders uit) en zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven: 1 uur op 200 graden.
Tip: Als je een kleiner broodje wilt maken dan kan je de vorm verkleinen door het bakpapier halverwege de vorm om te vouwen, zodat je maar de helft van de vorm vult.
Laatst gewijzigd door
Cora op Ma Mei 21, 2007 1:03 pm, 3 keer totaal gewijzigd.
Groetjes,
Cora