Pagina 1 van 1

lichte eetproblemen

Geplaatst: Ma Nov 28, 2011 9:31 pm
door Nadientje
Hallo,

Ik ben Nadien.
24 jaar, ong. 1.83 en op dit moment schommel ik tussen de 79 en 81 kg.
Eigenlijk heb ik zolang ik me kan herinneren een haat-liefde verhouding met eten. Iedere dag weer, neem ik me voor om gezond te eten.. soms hou ik dit de hele dag vol, en andere dagen kan ik al rond de lunch de fout in zijn gegaan (waarna ik het tegenwoordig gelijk weer oppak en gewoon door ga) Al heel lang weet ik dat crashdiëten geen zin hebben, want daar ben ik in de eerste instantie veel van aangekomen, maar aan de andere kant weet ik ook dat als ik voor een lange periode elke dag 'netjes' ga eten.. ik waarschijnlijk mijn ideale gewicht zal bereiken.

Laat ik vandaag als voorbeeld nemen, ontbijt: havermout met blauwe bessen, tussendoor een kiwi en een boterham met ossenworst, lunch een stukje komkommer en 3 boterhammen 2x halvajam 1x huttenkase met wat groente erop (lunchtijd 12:30 en om een uur of 14:00/14:30 had ik alweer trek in een tussendoortje, misschien was m'n lunch toch iets te weinig voor me?) tussendoor heb ik een vers gemaakt uiensoepje op, een halve grapefruit en weer een boterham met halvajam. als avondeten groenten, noodles en vlees.. al vrij snel erna gaat het toch een soort van in de fout. Ik neem een bakje en vul die met yoghurt, sahneyoghurt, nou dat klinkt niet echt gezond, doe er nog wat hagelslag in om het af te maken (een tijd geleden had ik de neiging om dit elke dag te pakken omdat ik het zo lekker vond, dus dacht waarom niet weer een x) Toen ik na het eten naar boven wilde lopen zag ik dat m'n moeder pepernoten gehaald had (witte chocolade).. en ik kan mezelf dus echt helemaal 'aanvullen' (zo noem ik dat altijd) met die pepernoten. En nu 3 handjes verder, heb ik zoiets van.. tja dit gaat niet goed. Ik heb niet dat ik er misselijk van geworden ben, en ben inmiddels ook gestopt met eten, wat ik gerust de hele avond vol kan houden (kon dit vroeger absoluut niet) Maar ik baal er toch van. Ik wil zo graag, zo'n extreem perfect lichaam hebben. Het liefst zou ik precies willen weten hoeveel calorieën ik nodig heb op een dag zodat ik dat aan kan houden, Ik wil gewoon echt graag afvallen, maar blijkbaar niet graag genoeg?

Misschien kunt u me helpen, ik zit hier al zo lang mee....

Alvast bedankt,

Groeten Nadien

Geplaatst: Di Apr 24, 2012 10:08 am
door Cora
Hallo Nadien,

Sorry voor deze late reactie.
Je kan via de gratis test op mijn website kijken of er een kans is dat er lichamelijke oorzaken een rol spelen:

http://www.coradefluiter.nl/lezers/lezers.8.php

"Ik wil zo graag, zo'n extreem perfect lichaam hebben." --> daar wordt je niet gelukkig van, een gezond gewicht waarbij je je geestelijk en lichamelijk goed voelt is veel belangrijker.

"Het liefst zou ik precies willen weten hoeveel calorieën ik nodig heb op een dag zodat ik dat aan kan houden" --> Het gaat (binnen bepaalde grenzen) niet om hoeveel calorieën je eet maar om WAT je eet.