GEWICHTIG

Je kan je, als je dat wilt, via dit forum aan de anderen voorstellen. Vertel iets over je zelf, bijvoorbeeld wat je allemaal al gedaan hebt om af te vallen en wat dat heeft opgeleverd.
keesvanbree
Bekende op het forum
Berichten: 14
Lid geworden op: Di Jan 18, 2005 5:35 pm
Locatie: Diever
Contact:

GEWICHTIG

Berichtdoor keesvanbree » Do Jun 09, 2011 1:21 pm

In 1999 kreeg ik (dankzij de behandeling door sommige managers bij de NV Philips) een burn-out. Toen kwam dus ook mijn zwakke plek boven, de stofwisseling. Veel last gehad van hypoglycaemie. En binnen een jaar ben ik zo'n 30 kg zwaarder geworden. Van 95 kg naar 125.
Sinds die tijd heb ik verschillende dieten geprobeerd, met (tot nu toe) 7 verschillende dietistes. Minder eten, meer eten, calorien tellen, geen koolhydraten, maaltijdvervangers enz enz.
Zonder afdoende resultaat; nog steeds moet ik mijn buik intrekken op de weegschaal, om van m'n knieen maar niet te spreken.
Vreemd dat al die dietistes het alleen maar over teveel eten hebben gehad als oorzaak, nooit over stofwisseling; ik heb dat altijd wel aangedragen, maar er is nooit iets mee gedaan.
De bloedtest bij de cardioloog gaf aan dat alles verder prima is. In principe zou ik (gegeven de bloedwaarden) geen hyperinsulinemie hebben.
Blijft over de gen in chromosoom 5 die zowel astma gevoeligheid als vetzucht veroorzaakt. Mijn hele familie is licht astmatisch en heeft vetzucht. Waarschijnlijk dus de juiste diagnose.
Omdat ik die buik toch eigenlijk knap lastig vind (en ook geen gezicht) wil een nieuwe poging doen om de juiste informatie op te pikken.
En de fora van Pillie-Willy lijken me toch het betere platform en Ja ik heb het overleg met de huisarts over dit gebeuren weer gestart. Het lastige is dat ze alleen wat weten van allopatische medicijnen en niets van voedingssupplementen en orthomoleculaire dingen.
Dus, nieuwe start. Groeten Kees

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Za Jul 23, 2011 10:09 pm

Welkom op het forum Kees en sorry voor de late reactie, dit ivm mijn vakantie.

Wat waren de bloedwaarden op basis waarvan er geconstateerd is dat je geen hyperinsulinemie zou hebben?

Heb je mijn gratis test al gedaan:

http://coradefluiter.nl/lezers/lezers.8.php

Voordat je de test invult moet je eerst weten hoeveel kcal je gemiddeld eet:


Bepaling dagelijkse hoeveelheid calorieën
Noteer wat u eet op een dag, inclusief tussendoortjes, dranken en snoep.
Wees zo volledig mogelijk, noteer ALLES.
Doe dit 3 dagen, waaronder 1 weekenddag
Reken per dag het totaal aantal calorieën uit, tel ze op en deel door 3
U kunt van een calorieënteller op internet gebruik maken, bijvoorbeeld:
–www.calorieteller.nl/calorieteller.html
–http://eetmeter.voedingscentrum.nl/
Groetjes,

Cora

keesvanbree
Bekende op het forum
Berichten: 14
Lid geworden op: Di Jan 18, 2005 5:35 pm
Locatie: Diever
Contact:

Berichtdoor keesvanbree » Di Jul 26, 2011 11:53 pm

Hallo Cora
Ik heb de Excel-sheet ingevuld.
Er komt een te trage stofwisseling uit.
I.o.m. de huisarts is van alles geprikt.
Een aantal dingen zijn nog niet binnen, zoals Carnitene
De rest zit keurig in het gemiddelde.
Morgen ga ik naar een internist in Assen die zich specifiek met Obesitas bezig houdt: eens zien wat hij te vertellen heeft.
Een deel van hun (standaard) protocol is 4 weken Modifast.
Ben ik niet echt een voorstander van.
Ben benieuwd.
Groeten Kees

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Do Jul 28, 2011 2:07 pm

Hallo Kees,

Als je de uitslagen van het bloedonderzoek in een bericht plaatst dan kijk ik er even naar.

Als je van de excel-sheet de presentatie van de resultaten van de test (het blokje met de kolommen absoluut, kans en prognose) kopieert en in een bericht plaatst dan kijk ik daar ook even naar.

Modifast is een strenge calorieën beperking, hier gaat je verbranding nog verder van omlaag en wordt je uiteindelijk zwaarder van het geen je nu eet.
Groetjes,



Cora

keesvanbree
Bekende op het forum
Berichten: 14
Lid geworden op: Di Jan 18, 2005 5:35 pm
Locatie: Diever
Contact:

Bloeduitslagen

Berichtdoor keesvanbree » Wo Aug 10, 2011 11:31 am

Cora
Het heeft wat lang geduurd: het wachten was op de Carnitine.
M.i is er geen sprake van een te lage testosteron of hyperinsulinemie.

Bloeduitslagen:
Haemoglobine: 10.2 8.5-11.0
Haematocriet: 0.48 0.40-0.52
Erythocyten: 5.1 4.4-5.8
MCV: 93 80-100
Thrombocyten: 283 150-400
Leukocyten: 5.7 4-10
Granulocyten: 2.9 2.0-7.5
Lymfocyten: 2.0 1.0-3.5
Monocyten: 0.7 0.2-0.9
Eosinofielen: 0.10 0.1-0.4
Basofielen: 0.0 0.0-0.2
Gama gt: 34 0-55
ALAT: 39 0-45
IgG: 13.4 7.0-16.0
IgM: 0.55 0.4-2.3
IgA: 4.30* 0.7-4.0
IgE: 35 0-100
Inh. Allergie: Negatief
TSH: 1.54 0.27-4.0
TS3: 4.8 3.1-6.8
TS4: 14.6 12.0-22.0
Carnitin Vrij: 52 25-55
Cartitin Tot: 61 35-70
Acylcarnitin: Normaal
Testosteron: 13.7 10.0-30.0
DHEA-S: 2.7 1-5

Ik ben benieuwd of je er chocola (hoog calorisch) van kunt maken.
Groeten Kees van Bree

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Wo Aug 10, 2011 12:33 pm

"M.i is er geen sprake van een te lage testosteron of hyperinsulinemie" --> Dat kan je niet op basis van deze bloeduitslagen zeggen.
Voor het vaststellen van een testosterondeficiëntie heb je 3 onderzoeken (vrij en totaal testosteron en oestradiol) nodig, zie pag. 123 van mijn boek. Daarbij is de testosteronwaarde in deze uitslag laag normaal.

Wat is je tailleomvang en je heupomvang?
Groetjes,



Cora

keesvanbree
Bekende op het forum
Berichten: 14
Lid geworden op: Di Jan 18, 2005 5:35 pm
Locatie: Diever
Contact:

Berichtdoor keesvanbree » Wo Aug 10, 2011 3:06 pm

Ik heb eigenlijk geen taille; zover is het al gekomen met een BMI van 38 :oops:
en een hoop geknoei met verschillende dieten.
Wat meet ik:
Taille: 128
Heup: 125
Maar goed dat er bretels zijn.
Groeten Kees vaan Bree

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Do Aug 11, 2011 11:20 am

De ratio van je taille/heupomvang wijst op hyperinsulinemie. Deze is namelijk groter dan 1.
Groetjes,



Cora

keesvanbree
Bekende op het forum
Berichten: 14
Lid geworden op: Di Jan 18, 2005 5:35 pm
Locatie: Diever
Contact:

Berichtdoor keesvanbree » Do Aug 11, 2011 12:03 pm

Cora
Ik denk dat je gelijk hebt.
Ondanks dat de huisarts en de internist zegt dat dat niet zo is o.b.v. van bloedonderzoek. Maar ja dat onderzoek is een nuchter moment opname en geeft niet weer de dynamiek van mijn systeem bij het innemen van voedsel; het genereren van veel insuline.
Toen ik dienst zat had ik zeer snel kramp in mijn onderbenen bij snelle marsen, terwijl ik toen absoluut geen overgewicht had en een goede conditie.
Toen ik bij Philips werkte fietste ik tussen Best en Eindhoven heen en weer, ook toen had ik weinig overgewicht. Op het einde van de dag terug had ik wel eens dat ik de trappers niet meer rond kreeg. Als "oplossing"? kocht ik dan halverwege bij de pomp een Mars om weer verder te kunnen.
Het lijkt erop dat de energie die ik eet eerder in vet wordt omgezet dan in glucogeen.
Samenvattend denk ik nog steeds dat je gelijk hebt.
Ik zal je boek nog eens uitspitten onder dat punt; ik had o.b.v jouw Excell-sheet uitgevonden dat ik een te langzame verbranding heb.
Bedankt en als ik vragen heb, weet ik je te vinden.

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Do Aug 11, 2011 4:52 pm

"Ik zal je boek nog eens uitspitten" --> je kan ook mijn opleiding volgen:

http://www.coradefluiter.nl/therapeuten ... eiding.php
Groetjes,



Cora

keesvanbree
Bekende op het forum
Berichten: 14
Lid geworden op: Di Jan 18, 2005 5:35 pm
Locatie: Diever
Contact:

Berichtdoor keesvanbree » Ma Aug 15, 2011 6:07 pm

Cora
Wat kan ik van dit forum verwachten?
Dat ik vragen stel en die worden dan ook beantwoord (als je tijd hebt natuurlijk)? Of moet ik die cursus gaan volgen voor verdere antwoorden.
Via het forum betekent dat andere bezoekers mijn vragen en antwoorden, maar dus ook mijn prive bloedgegevens b.v. kunnen lezen.
Ik zou het op prijs stellen als er nog inhoudelijk op mijn vorige antwoord zou worden ingegaan. De bevestiging m.b.t. van de "man met de hamer" die ik dus vroeger ook al eens tegen kwam. Die excell-sheet stuurde me o.b.v. mijn antwoorden in de richting van een te langszame verbranding, terwijl hyperinsulinemie waarschijnlijker is.
Ik begin het te begrijpen:
De hoeveelheid energie die je inneemt wordt door de calorien bepaald.
Waar het in je lichaam terecht komt (spieren of vet) wordt sterk door de glycaemische index bepaald.
Die glycaemische index is dus erg belangrijk (< 30).
Ik vind je aanpak erg toegankelijk: geen extreme dingen, maar een geleidelijke aanpak.
Lastiger is het om alle ingredienten te vinden en bv amandelmeel is niet goedkoop.
Bedankt voor je tijd en moeite, groeten :)

keesvanbree
Bekende op het forum
Berichten: 14
Lid geworden op: Di Jan 18, 2005 5:35 pm
Locatie: Diever
Contact:

Berichtdoor keesvanbree » Ma Aug 15, 2011 6:20 pm

[quote="keesvanbree"]Cora
Wat kan ik van dit forum verwachten?
Dat ik vragen stel en die worden dan ook beantwoord (als je tijd hebt natuurlijk)? Of moet ik die cursus gaan volgen voor verdere antwoorden.
Via het forum betekent dat andere bezoekers mijn vragen en antwoorden, maar dus ook mijn prive bloedgegevens b.v. kunnen lezen.
Ik zou het op prijs stellen als er nog inhoudelijk op mijn vorige antwoord zou worden ingegaan. De bevestiging m.b.t. van de "man met de hamer" die ik dus vroeger ook al eens tegen kwam. Die excell-sheet stuurde me o.b.v. mijn antwoorden in de richting van een te langszame verbranding, terwijl hyperinsulinemie waarschijnlijker is.
Ik begin het te begrijpen:
De hoeveelheid energie die je inneemt wordt door de calorien bepaald.
Waar het in je lichaam terecht komt (spieren of vet) wordt sterk door de glycaemische index bepaald.
Die glycaemische index is dus erg belangrijk (< 35).
Ik vind je aanpak erg toegankelijk: geen extreme dingen, maar een geleidelijke aanpak.
Lastiger is het om alle ingredienten te vinden en bv amandelmeel is niet goedkoop.
Bedankt voor je tijd en moeite, groeten :)

keesvanbree
Bekende op het forum
Berichten: 14
Lid geworden op: Di Jan 18, 2005 5:35 pm
Locatie: Diever
Contact:

G.I.

Berichtdoor keesvanbree » Ma Aug 15, 2011 8:51 pm

Op de site van
http://www.glycemicindex.com/
Kun je de index vinden van diverse artikelen.
Kikkererwten zijn "chickpeas" en hebben toch een behoorlijke GI.

keesvanbree
Bekende op het forum
Berichten: 14
Lid geworden op: Di Jan 18, 2005 5:35 pm
Locatie: Diever
Contact:

Het is eigenlijk simpel

Berichtdoor keesvanbree » Wo Aug 17, 2011 7:51 pm

Bij de stofwisseling zijn 2 verschillende hormonen belangrijk:
Insuline, afgescheiden door de alvleesklier.
Glocogon, afgescheiden door de pancreas.
De insuline is primair voor de vet opslag
De glucogon is voor de energie.
(Opzettelijk is dit wat polair gesteld)
De glycemische index van het voedsel bepaalt welk hormoon dominant is.
Een hoge glycemische index zorgt voor opslag van vet.
Een lage glycemische index zorgt voor energie.
Inderdaad bepaalt de glycemisch index of je dik wordt of niet.
Uiteraard is ook het totaal van calorien belangrijk.
Maar zo simpel is het.
Voedsel met lage glycemisch index kun je (binnen de grenzen van de calorien voor rustverbranding en activiteits behoefte) gewoon eten zonder honger en zonder dik te worden.
Ik hoop allleen dat mijn metaboolsysteem zich herstelt van jaren fout (= te hoge glycemische index) weer zal herstellen.
Groeten :lol:

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Do Aug 18, 2011 1:40 pm

Hallo Kees,

"Wat kan ik van dit forum verwachten?"
Dat je geholpen wordt met het opsporen van evt. lichamelijke oorzaken van overgewicht mbv van eenvoudige testen zoals de SLIM xls, zerocarb test en graanrestrictietest.
Daarna kan je zelf met een aantal hoofdstukken uit het boek aan de slag op basis van de forumdiscussie.
En als je besluit met een SLIM-therapeut verder te willen gaan dan kan ik er een adviseren.


"De glucogon is voor de energie."
Eiwitten stimuleren de glucagonafgifte.


"Ik hoop allleen dat mijn metaboolsysteem zich herstelt van jaren fout (= te hoge glycemische index) weer zal herstellen."
Er zijn een aantal voedingssupplementen die hierbij goed kunnen helpen.

"Kikkererwten zijn "chickpeas" en hebben toch een behoorlijke GI."
Niet als je ze gedroogd koopt (bij de natuurvoedingswinkel of toko) en zelf kookt. Dan is de GI 31.
Groetjes,



Cora


Terug naar “Jouw verhaal en discussie forum - gewichtstoename”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast

cron