Pagina 1 van 1

nieuw hier n.a.v. boek

Geplaatst: Za Apr 04, 2009 3:52 pm
door AnnetteB
Hallo allemaal, sinds gisteren heb ik het boek van Cora en ik hoop dat ik er nu eindelijk achter ga komen waarom ik overgewicht heb.
Alles al geprobeerd, steeds maar heel kort resultaat. Eind december vertelde de diëtiste me dat zij niets meer voor me kon doen, dat in ieder geval niet verkeerde eetgewoontes schuldig zijn aan mijn overgewicht (opgebouwd vanaf begin jaren '80). Zelf zeg ik al een lange tijd dat er iets anders de oorzaak moet zijn dan teveel of verkeerd eten (dat doe ik beslist niet! ). De diëtiste gaf mij de eerste 2 weken een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet. Daarmee viel ik 5 kg af! Die 5 kg zijn er afgebleven en zelfs nog 2 kg meer afgevallen. Tot ik weer normaal ging eten (ik mocht diet niet langer dan 2 weken doen omdat ik anders voedingsstoffen te kort zou komen (?????)). Toen ging er weer helemaal niks meer af. Ik denk dat ik het best eerst kan uitvinden of hyperinsulinemie bij mij de oorzaak kan zijn. Wel regelmatig glucose geprikt, maar ik heb inmiddels begrepen dat dat niet voldoende is om het vast te stellen, Van moeders kant veel diabetes in de familie..... In ieder geval denk ik dat koolhydraten voor mij niet goed zijn (gezien het resultaat van de koolhydraatarme dieet van de diëtisten). Ik hoop via het boek en met hulp van dit forum eindelijk gewicht te gaan verliezen.
Succes iedereen!
Annette

Geplaatst: Di Apr 07, 2009 12:25 pm
door Gonny (therapeut)
Hallo Annette,

Leuk, je bent ons eerste forumlid nav het boek van Cora. Van harte welkom
Scoor je alleen op hyperinsuline? Vaak speelt er nl nog wel iets mee.

Geplaatst: Wo Apr 08, 2009 9:37 am
door Cora
Welkom op het forum Annette!

Wel regelmatig glucose geprikt


Wat was je waarde?
Was dit nuchter?

Geplaatst: Wo Apr 08, 2009 10:28 am
door AnnetteB
Het wordt 2 x per jaar gecontroleerd, 1 x door internist niet nuchter en
1 x door huisarts nuchter. Ik weet geen waardes, krijg alleen te horen dat het goed isl

Geplaatst: Wo Apr 08, 2009 10:32 am
door AnnetteB
Ja Gonny ik concentreer me momenteel alleen op hyperinsuline omdat ik daar het meeste van herken. Dat bij klachten verschillende dingen mee kunnen spelen geloof ik wel. Ik heb diverse gezondheidsklachten en daarvan komen er ook diverse klachten overeen met diverse aandoeningen. Misschien pak het toch verkeerd aan? Ik heb diverse artsen bezocht om diverse redenen, zowel huisarts als specialisten. Zonder uitzondering vonden ze dat ik af moet vallen, maar geen van hen had een goed advies hoe. Helemaal geen advies eigenlijk. Ik heb goede hoop nu hier op het goede adres te zijn.

Geplaatst: Wo Apr 08, 2009 2:41 pm
door Cora
AnnetteB schreef:Ik heb diverse gezondheidsklachten en daarvan komen er ook diverse klachten overeen met diverse aandoeningen. Misschien pak het toch verkeerd aan?

Nu ik dit zo lees is het misschien verstandig om een consult bij Gonnie aan te vragen.

Dan kan zij via bloedonderzoek precies proberen te achterhalen wat er met jou aan de hand is

dat gaat wat lastiger via een forum :lol:

Wat vind jij Gonny?

Geplaatst: Wo Apr 08, 2009 2:46 pm
door AnnetteB
Dat is toevallig, ik heb vanochtend een consult aangevraagd. Ik deed het op jouw site, maar zag dat de aanvraag aan Gonnie was gericht. Ik neem aan dat het goed terecht komt. Ik vond het zelf ook lastig worden om zelf via boek en site eruit te komen. Overigens reageerde Gonnie op de fibromyalgie site op een bericht van mij dat ik misschien het best eerst de oorzaak van mijn overgewicht kan opsporen en aanpakken. Ik wacht nu gewoon even de reactie op mijn consultaanvraag af.
Dank voor je reactie.
Annette